Кілька літніх саморобок

Це літо виявилось не дуже продуктивним. В основному через спеку і алкоголь. Тому найбільшим проектом літа залишається антена для NOAA. Але окрім того я зробив ще кілька проектів.

Паяльна станція

Одним з перших проектів була паяльна станція. Вона мені потрібна радше як запасна, бо я досі користуюсь цією. Інтерес був у виготовленні радше корпусу станції. Це перший корпус, що я роздрукував на 3Д принтері. Хоча корпус і не великий, але друкувався він майже 6 годин і на нього пішло купа пластику (стінки 1-2 мм). Окрім цього я хотів ще спробувати букси, що я купив  на алі. Вони вплавляються в корпус паяльником (попередньо в моделі треба зробити отвір) і дають гарне з'єднання за рахунок внутрішньої різьби. Таке з'єднання мені подобається значно більше ніж шуруп в пластмасі.

Я трохи перестарався з цими буксами і закріпив на них навіть передню панель, чого не варто було робити, бо гвинтики портять вид.

В самій коробці знаходиться імпульсний блок живлення на 24В 6А і контроллер паяльника. Блок живлення я купив. Хоча паяльник на 50W, але чим сильніший блок живлення, тим швидше жало нагріється. Контроллер я робив сам. Без ніяких ПІД. Але прошивка потребує допрацювань.

 Осцилограф

Для забави ради я купив набір для збірки осцилографічного пробника (осцилогрфом це важко назвати). Незважаючи не те, що кілька деталей в наборі виявились зайвими, зібраний прибор запрацював з першого разу. Щоб не мучитись з живленням, я зробив його автономним. Тобто акумулятор 18650 і dc/dc на 9В. Плюс вмикач і плата заряду акумулятора. Так  як осцигораф є розв'язаним від усяких земель, то і нема ймовірності спалити комп як у випадку з USB осцилографом. Осцилограф має лише 1 мегавибірку, що значно обмежує його застосування. Але для конструювання різних блоків живлення і аудіопідсилювачів, то є норм.

Мені подобаються ідея осцилографічних пробників і можливо в майбутньому я зберу свій WiFi осцилограф.

  Powerbank

Ця тема дуже популярна останні кілька років. Я вирішив теж щось таке зробити. Контроллер я взяв в китайців, два акумулятори (18650) зі старого ноута, а корпус роздрукував.

 

Це і все на сьогодні. Ще працюю над мікрогенератором на ad9833 та роблю другий мінісверлильний станок. То ж далі буде...

Кілька літніх саморобок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Догори