Відгук на книгу "IoT and Edge Computing for Architects"

На цю книгу я натратив коли дивився курс "Technology for Embedded Internet of Things" Джона Вальвано на ютубі. Курс читався онлайн в часи коронавірусу. Мені подобались курси на Edx цього професора, але на ютубі була халтурка: дуже багато часу ні про що. Аби вберегти вам час, основна ідея курсу: не робіть нічого з нуля в IoT, просто зрозумійте і переробіть готове. Аби краще зрозуміти курс, пропонувалось робити лабки (їх можна знайти у вільному доступі) і читати цю книжку, враженнями про яку я хотів би поділитись.

Незважаючи, що книга товстувата (600 сторінок), для себе я мало що підчерпнув. Мене цікавить електроніка і IoT, але було дуже нудно читати цю книгу. Хоча інформації подано з надлишком, вона не дуже пояснена. Читаючи книгу виникає почуття що автор присвятив час аби написати перші кілька розділів, скелет книги, а потів просто копіював інформацію з офіційної документації і мало що пояснював. Загалом книга написана у стилі ChatGPT: досить енциклопедично і з прихованими логічними зв'язками. Можливо можна використовувати книгу як field guide: брати розділ і лізти самому в гугл, але для чого тоді ця книга за 46 євро? Велика кількість надлишкової інформації: багато таблиць і схем з непотрібною або нечитабельною інформацією.

З іншої сторони, перекривається велика кількість тем, але якісь шаблони IoT для розробки відсутні (це найбільше розчарування, бо саме це я хотів дізнатись). Дві третини книги нуднувато розповідається про різні протоколи зв'язку. Я нуб і ніколи не створював серйозні IoT прилади, але я не бачу як на практиці використовувати прочитану інформацію. Хоча напевно архітертори систем IoT і не мають знати в подробицях як створювати систему, а лише на досить високому рівні її описати і не забути всі головні блоки. В такому випадку книга має право на існування, хоча і непотріб.

Якщо хочети погортати цю книжку, вона є на zlib. Читати не рекомендую. Кілька зреалізованих проектів вас навчить більше.

Відгук на книгу "IoT and Edge Computing for Architects"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Догори