3 міні-саморобки

Останнім часом в бложику з'являються статті лише про телескоп. Між тим я зробив кілька інших проектів. Представленні тут прилади є по-суті тупою копією чужих проеків. Але простота їх виконання і спонукали мене їх повторити.

Перший проект є тупим клоном транзистор тестера (Маркус тестера). Я вважаю це одним з найкращих проектів, що я колись бачив. Я маю кілька китайських клонів цього приладу. Але до того я вирішив повторити його вручну. Для цього використовував прошивку для Arduino IDE. Рекомендую скачати і почитати як працює тестер Маркуса. Це доволі цікаве чтиво.

Другий проект -- це осцилографічний пробник Pultoscope. Це міні осцилограф на базі ардуіно. Також має генератор (меандр+pwm), слабенький dds генератор з кількома wave-формами і uart термінал. АЦП ардуїнки має максимальну вибірку 15 ksps і 10 біт. Це нікудишня швидкість, але якщо читати тільки верхній байт (4 верхніх біти), то швидкість можна підняти до 600 ksps (чи біля того). 2 байти для маленького екранчика типу 5110 є цілком достатньо. Цей осцилографічний пробник годиться для перевірки наявності чи відсутності сигналу (чого цілком достатньо в багатьох випадках при ремонті), проводити ж вимірювання ним неможливо. Це гарна іграшка на один вечір.

На третій проект мене кинуло в дитинство:

Так, це блок живлення на LM317

Це ще один проект для відпочинку. До речі, я не рекомендую брати ці мікро-вольтметри, бо у них відсутня точність і лінійність (це гівно). Колись я намагався зробити такий блок живлення, але в мене горів (полум'ям) постійно потенціометр і ЛМ-ки. Це відбувалось через те, що я незважав на захисні діоди. Вони потрібні, аби на виході ЛМ-ки напруга не була більша ніж на вході (наприклад коли понижується напруга). Резистор R1 розраховується під вихідну напругу трансформатора. Це потрібно, аби при максимальному відхиленні потенціометра, на виходні було максимальне значення напруги.

Блок живлення вихідного дня

Далі буде...

3 міні-саморобки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Догори