Модульний блок живлення

Прийшла і моя черга, щоб поторити досить популярний "лабораторний" блок живлення. Існує купа відео на ютуб, де люди збирають такі блоки. Суть проста: блок живлення на 24В, ДС/ДС перетворювач і вольтамперметер. ДС/ДС дає можливість регулювання напруги і струму + індикація перегрузки. Я додав ще вентилятор + USB зарядку. Корпус з СД-РОМу, панелі надруковані. Не скажу, що ідея друку панелей є гарна. Перевага в тому, що не треба свердлити отвори, а недолік в тому, що панелі все-таки не гарні. Пластик коробить на великих деталях.

Щодо самого блоку:

        Плюси:

               1. Простота у виготовленні

               2. Велика потужність (100 Вт)

               3. Мала ціна

       Мінуси:

               1. Імпульсна начинка

               2. Незручне регулювання струму (справа в ДС/ДС) і напруги (потенціометр має вільний хід після досягення максимуму у 24В -- вирішується 1 резистором)

               3. Повільне оновлення вольтамперметра (можна замінити)

               4. Регулювання від напруги від 1,25В (теж справа в ДС/ДС) .

Загалом блок живлення коштує менше 20 євро і збирається за вечір-два. Я вважаю щось подібне має мати кожен в своєму гаражі для тесту різних моторчиків, лампочок і тд. Річ звичайно потрібна -- на рівні з паяльником. Хоча звичайно для  embedded engineer краще ніж TENMA/KORAD я не знаю. Модульний блок живлення збирається швидко і просто, але якість така собі. З видраного з непотребу трансформатора і кількох транзисторів можна зборити такий же блок і за меншу ціну, що я і був зробив.

Кілька фото наостанок:

Передня панель:  

Задня панель:

Модульний блок живлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Догори