Огляд недавніх закладок #1

Починаємо нову рубрику. Тут я хотів би поділитися цікавинками, що я був знайшов в інтернеті

1. Moku:Lab від Liquid instruments за смішні 5 кЄвро. Цілих дванадцять інструментів в одній коробці.

З недавніх під я працюю в інтерферометрії і моїм основним іструментом по части електроніки є синхронний підсилювач. Зараз я користуюсь HF2LI від Zurich Instuments, що наполегливо рекламується в Physics Today. Коштує від правда 15 кЄвро і має значно менший функціонал, хоча і відмінну точність. Згодом зроблю огляд порівнняння цих двох інструментів.

Але до чого я це. Я веду до того, що розробка подібних інструментів самотужки добавить купу нових знань і відчуття тонкостей як цей інструмент працює. Навіть якщо не вдастся його повторити, варто спробувати. Тим паче в разі успіху, його можна непогано продати.

2. Я дізнався, що тест ДНК коштує менше сотні (ancesrtydna.com 23andme.com myheritage.fr). Нова технологія допомагає виявити не  лише ваше коріння, а й загули ваших батьків чи навіть допомагає поліції знайти серійних убивць.

3. Файна книжка по геометричній оптиці Field Guide to Geometrical Optics.

4. Класний сайт по літакам. Шкода, що там є лиш декілька статей.

5. Я не знайшов в оптиці нормальних редакторів оптичних схем (не зрозуміло чому). Схеми малюються в  графічному редакторі з цими бібліотеками. Не думаю що так важко зробити редактор як для електронних схем, то чому ж його досі нема? Ось ваша можливість прославитись!

6. Вільна версія USB осциллографа.

7. Google glass для мультиметра

8. Класний свердлильний станочок

9. Класний курс по антеннам. Я його звичайно не купував, а лише подивився уривки на ютубі, але те що я побачив, мені сподобалось.

10. Класний сайт по pop science. На відміну від інший ресурсів, хлопці/дівчата реально щось роблять, а не переповідають одне й те саме заїждженими кліше.

Огляд недавніх закладок #1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Догори