Топ найкращих мікросхем (імхо)

Я вже "радіоаматор зі стажем" і маю кілька улюблених мікросхем. Головні критерії для мене -- це мінімум зовнішньої об'язки, ціна, простота в роботі, можливості.

  1. Таймер 555.  Це найкраща мікросхема що я знаю. Існуює безліч схем з різним застосуванням.
  2. Мікроконтроллер Atmega8. Це дуже суб'єктивна оцінка, але саме з цим мк я починав знайомство з електронікою вцілому. Дуже простий мк, дуже приємно з ним працювати, хоча вже і не вигідно економічно.
  3. Генератор XR2206. Найкраща мікросхема генератора. Не дуже стабільна, але дуже проста і з кучею можливостей. Якби мене запитали який генератор зібрати початківцю, я б порадив би на цій мікросхемі.
  4. АЦП ICL7107. Ця ацп стоїть в усіх дешевих китайських мультиметрах. Дуже просто зібрати і свій вольтметр на ній. Точний, ніжки прямо йдуть на індикатори. Єдине, що треба, то це двуполярне живлення.
  5. Драйвер семисегментних індикаторів MAX7219. Час від часу до мк треба приєднати індикатор, що само по собі займає кучу ніг мк. Регістри зсуву є класичним рішенням, але навіщо, якщо є спец мікросхема для цього.
  6. USB -UART перехідник CH340. Найдешевший перехідник який я знаю. Чому не CP2101? Це майже те саме, але паяти його не приємно.
Топ найкращих мікросхем (імхо)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Догори